Hvad er KT tape

Hvad er KT tape?

Kinesiology Therapeutic Tape (KT Tape) er et af mange mærker inden for kinesiologitape.Tapen er udviklet i USA, hvor den bliver brugt flittigt bl.a. af landets olympiske atleter.

Tapen er særligt udviklet til aktive mennesker, også dem der har behov for at bære tapen i vand. Derfor har KT Tape udviklet en syntetisk tape, der har stærkere og tyndere fibre og derfor ikke suger lige så meget vand som den originale bomuldstape. Desuden sørger KT Tapes patenterede lim for optimal hold i vand og den unikke Matrix-vævning sikre at sved bliver transporteret gennem tapen, for at holde komforten i top. Alt dette betyder, at du kan bære KT Tape i op til en uge, uden at gå på kompromis med dit aktivitetsniveau og din hygiejne.

 

Hvorfor KT Tape?

CURE BODY har valgt at samarbejde med KT Tape, fordi min erfaring er, at de har den bedste tape på markedet. Desuden er KT Tapes hensigt at føre en tape, der er nem at håndtere, så du selv eller dine nærmeste kan påføre den. Hvorimod andre mærker fører en politik, der betyder, at du skal betale en certificeret behandler for at få lagt en tape. Jeg er af den overbevisning, at hvis du først er blevet instrueret i, hvordan tapen skal lægges, så kan du nemt lægge den selv med hjælp fra instruktionsvideoerne. Det særlige ved KT Tape er desuden at den syntetiske tape er udviklet til aktive mennesker, der ofte sveder, og særligt triatleter, der også skal bruge tapen i vand.

Brug af KT Tape

Kinesiologitape er, modsat den rigide sportstape, elastisk i dens længde. Tapen kan både bruges forebyggende og behandlende i forbindelse med skader i kroppen. Ved påføring af tapen aktiveres en neuromuskulær respons. Alt efter hvordan du lægger tapen, kan du lindre smerter, aflaste led og muskler, støtte ledbånd (ligamenter), facilitere muskler og øge drænage ift. hævelse og blodansamlinger. Fordelen ved kinesiologitape er, at den, modsat forbindinger og lign., ikke skaber bevægelsesindskrænkninger eller er til chikane. Desuden er den let at arbejde med og du kan selv lægge tapen med hjælp fra instruktionsvideoerne.